Google core updates

Google core updates

Bijgewerkt op 8 november 2023

Het algorime bepaalt welke pagina’s er getoond worden in de zoekresultaten en hoe hoog die pagina’s in de zoekresultaten komen. Dit algoritme wijzigt nu en dat betekent dat de zoekresultaten zullen veranderen. Daarom is bijna niet mogelijk dat je hier niets van merkt.

Wat is een Google core update?

Een Google core update is een wijziging van het algoritme. Op zich is daar niets bijzonders aan want dat gebeurt zo’n 500 keer per jaar. Maar soms zijn de wijzigingen zo groot dat het de moeite waard is om het te vertellen. Vergelijk het met de wind: het waait altijd wel een beetje, maar so

Wat merk je van een Google core update?

Wat je merkt van een core update verschilt per website, want dit hangt af van de kwaliteit van je website. Je website kan ineens huizenhoog stijgen. Maar hij kan ook diep dalen. En wat er met jouw site gebeurt is geen willekeur, dit regel je zelf. Als je pagina’s nu ineens huizenhoog stijgen, dan heb iets heel erg goed gedaan. Gefeliciteerd.

Dalen in de zoekresultaten

Maar als je website nu ineens heel erg daalt, dan moet je eens nagaan wat er precies op je site staat. Is dat nuttige content waar je bezoekers iets aan hebben? Of heb je voornamelijk je aanbod gepubliceerd en verder niet zoveel bijzonders? Heb je misschien “slimme dingen” gedaan in het verleden? Slimme dingen doen is gewoon achterhaald en als je nog restanten van vroegere slimme dingen op je website hebt staan, haal die dan weg.

Controleer ook of je je site misschien niet goed onderhouden hebt. Misschien staat er heel veel gedateerde content op je site hebt.

Geen last hebben van Google core updates

Als je geen last wilt hebben van Google core updates of er zelfs beter van wilt worden, dan kun je dat heel eenvoudig regelen:

  • Vergeet alle slimme dingen die je ooit gehoord hebt en doe zoiets nooit weer.
  • Werk constant aan de kwaliteit van je website.

Dan zul je merken dat jij niets te vrezen hebt of misschien zelfs voordeel hebt van core updates. Als je hier niets aan hebt omdat je erg gedaald bent en niet weet hoe dat komt, neem dan contact met me op, dan doen we een eenvoudige site audit om de ergste problemen op te sporen. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden.

Over de auteur

Scroll naar boven