Kun je AI gebruiken voor SEO teksten

ai voor seo teksten

Bijgewerkt op 23 januari 2024

AI voor SEO teksten gebruiken

Als je AI voor SEO zou kunnen gebruiken, dan zou dat erg fijn zijn. Want dan hoef je niets meer te doen. Daarom gaan we eens verzinnen of dat kan. Want dan kunnen wij in een hangmat gaan liggen.

Voor we dat gaan doen, gaan we eerst even bedenken welke soort teksten Google echt waardeert. Want als AI daaraan voldoet, waarom dan niet?

Unieke teksten

Google wil graag dat wij unieke teksten publiceren. Want alleen unieke content voegt iets toe aan het web. Als we allemaal dezelfde teksten zouden publiceren, dan zou 1 website genoeg zijn voor het hele web. Iedere tekst die dubbel op het web staat heeft geen enkele meerwaarde want hij voegt niets toe.

De vraag is dus: zijn de teksten die AI produceert unieke teksten? Neil Patel heeft 2 AI generators allebei 1000 teksten laten schrijven en die heeft hij gescreend op duplicate content. Want duplicate content is geen unieke content. Toen bleek dat de ene generator 18,6% duplicate content genereerde en de andere 14,9%. Dat is niet okee voor SEO. Dus om deze reden kun je AI niet gebruiken voor SEO teksten.

Ervaring

Bovendien, Google wil ook nog iets heel anders van je. Hij wil graag dat jij in je teksten laat zien dat je ervaring hebt met datgene waar je over schrijft. Dat is natuurlijk helemaal geen probleem als je gewoon gaat schrijven over je onderwerp. Dan verwerk je vanzelf je ervaringen in je artikelen. Je kunt niet anders, want je ervaring is je bron.

Maar als je je teksten door AI laat schrijven, dan zal er weinig ervaring in zitten. Want AI heeft helemaal geen ervaring met jouw onderwerp. Hij heeft alleen ervaring met teksten genereren.

Kun je AI dan helemaal niet gebruiken?

Van mij mag je AI gerust inzetten en je kunt ‘m zelfs gebruiken voor SEO teksten, maar dan moet je het anders aanpakken. Je kunt ook een tekst genereren die je als opzetje gebruikt. Gebruik ‘m als inspiratie voor mogelijke invalshoeken. En schrijf daarna je eigen tekst op basis van je eigen ervaringen. Dan zit je goed.

,

Judith de Vries

Over Judith de Vries

SEO interesseert en fascineert me. Ik vind het prachtig om te ontdekken hoe je een webpagina hoog in de zoekresultaten kunt krijgen. Mijn eerste SEO cursus volgde ik in 2012 en ik ben er nooit mee gestopt. Ik heb zelf ook SEO-cursussen gegeven en experimenten uitgevoerd met mijn eigen websites.Tegenwoordig kun je SEO aan me uitbesteden.

Scroll naar boven