kwalificaties

Kwalificaties

Je vind hier een overzicht van mijn kwalificaties als het om SEO gaat. Als je ook geinteresseerd bent in mijn kwalificaties m.b.t. e-mailmarketing, dan kun je die vinden op mijn website over e-mailmarketing.

understanding structured data

Understanding structured data

Deze cursus is een vervolg op de beginnerscursus over Structured Data en gaat ook een flink stuk dieper. Niet makkelijk, maar wel boeiend en dit is de snelweg naar bovenaan in Google voor SEO dummies.

Structured data voor beginners

Structured data voor beginners

Heb je wel eens zoekresultaten gezien met sterren erbij? Of zoekresultaten van recepten met een afbeelding erbij? Dat zijn zoekresultaten waar structured data voor gebruikt zijn. In deze beginnerscursus leerde ik hoe je veelgestelde vragen en instructies in de zoekresultaten krijgt.

Keyword Research

Keyword Research

Keyword Research ofwel zoektermenonderzoek is het begin en het einde van het optimaliseren van je website. Zoektermenonderzoek gaat altijd door. Dit een uiterst belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website. Want het heeft weinig zin om te optimaliseren voor zoektermen die niemand gebruikt. Geen zoektermenonderzoek doen is vermoedelijk de belangrijkste reden waarom jouw website niets voor doet.

Yoast SEO copywriting

SEO copywriting

2023 De cursus SEO copywriting stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Dit is een grote cursus die alle aspecten van SEO copywriting behandelt. Niet alleen het schrijven van teksten, maar ook het onderhouden van teksten. Hierdoor heeft deze cursus overlap met andere cursussen van Yoast. Maar dat maakt deze cursus niet minder interessant. Integendeel.

backlink management

Backlink management

2022 Dit is een Semrush cursus over backlinks. Backlinks zijn links vanaf een andere website naar jouw website. Backlinks krijg je vanzelf als je erg goede content schrijft. Maar kunt het ook stimuleren. En als je dat op een verkeerde manier doet, dan kan dat negatieve gevolgen hebben, want Google vindt niet alle links zomaar goed. Daarom moet je weten wat je doet. Hier kun je mijn certificaat voor backlink management zien.

hubspot

Hubspot inbound

2015 2017 2019 2021 Hubspot inbound marketing is een marketingcursus van Hubspot. Hubspot is een CRM en zij bieden cursussen omdat ze graag willen dat het goed gaat met hun klanten. Deze cursus gaat niet specifiek over SEO, maar SEO maakt er wel deel van uit. Het is waarin de koperreis en buyer persona’s belangrijk zijn. Deze cursus heeft een vervaldatum, ik moet ‘m regelmatig opnieuw doen.

end user awareness

End user awareness

End user awareness is een cursus over beveiliging die ik gevolgd heb bij Cybrary. Dit gaat niet over hoe ICT’ers jouw systemen beveiligingen, maar over hoe jij dat zelf doet. Hoe ga je om met je telefoon? Kun je ‘m nog terugvinden als je ‘m ergens buitenshuis laat liggen. Kun je ‘m vinden als hij gestolen wordt. Over dit soort dingen gaat deze cursus.

Open source intelligence

Open Source Intelligence (OSINT)

2021 Open Source Intelligence ofwel OSINT gaat over de informatie die wij zelf overal op het web plaatsen en hoe riskant dat kan zijn. Dit heeft niets te maken met Open Source software. Het gaat over informatie die vrij beschikbaar is en die je overal op het web kunt vinden. En die informatie kan iedereen gebruiken. Ten goede of ten kwade.

analytics voor gevorderden

Analytics voor gevorderden

2019 Google Analytics voor gevorderden gaat over het verzamelen van gegevens, het maken van filters en een meetplan en segmenteren. Dit is een cursus waarin je leert begrijpen wat je allemaal kunt met Google Analytics. Ook dit is een certificaat met een tijdelijke geldigheid. En dat is maar goed ook, want in 2023 wordt deze versie van Google Analytics compleet vervangen dus dan heb je niet veel meer aan deze cursus.

Analytics voor beginners

Analytics voor beginners

2019 Google Analytics voor beginners is een echte basiscursus over het waarom van data analyse en over hoe het platform in elkaar zit. En Google Analytics voor beginners is weer zo’n akelig certificaat dat regelmatig vernieuwd moet worden. Logisch natuurlijk, want het platform zal veranderen waardoor verouderde kennis geen waarde meer heeft. Maar dergelijke tijdelijke certificatie kosten ook een berg tijd.

hubspot

Hubspot sales

2019 Hubspot sales gaat over de vraag hoe je kunt verkopen op een klantgerichte manier. Dit is een cursus die gemaakt is voor sales mensen en hij onderwijst hoe je verkoopt op de inbound manier. En dat betekent dat je als verkoper het hele aankoopproces benadert vanuit het perspectief van je klant.

get clients now facilitator

Get Clients Now!™ facilitator

2019 Get Clients Now!™ is geen SEO cursus. Het is een marketingsysteem voor dienstverleners. Het is een compleet systeem, waar je in de praktijk een deel van gebruikt. En als je het systeem eenmaal snapt is het heel gemakkelijk om mee te werken. Je maakt er je eigen marketingplan mee en dat plan maak je op basis van je eigen voorkeuren.

seo for wordpress

Yoast SEO voor WordPress

2016 + 2018 SEO voor WordPress is een cursus die ik twee keer heb gedaan. De eerste keer in 2016 en de tweede keer in 2018. Want als er iets is dat zo af en toe en met een zekere regelmaat verandert, dan is het wel SEO. Hoewel ik ook wil zeggen dat het me meevalt hoeveel er ook niet verandert. Als je bijvoorbeeld een goede site structuur hebt opgebouwd, dan kun je daar behoorlijk lang mee vooruit zonder dat je iets aan hoeft te passen.

yoast site structuur

Yoast site structuur

2016 + 2018 Site structuur vind ik geweldig voor SEO dummies. Want je hoeft er niet zoveel nieuws voor te leren. Ik bedoel: als je iets weet over relaties van mensen, waarom zou je dat dan niet kunnen vertalen naar relaties tussen pagina’s. Pagina A is de baas en een hele berg blogposts lonken naar de baas. Hoe moeilijk kan dat nou zijn? Het wordt pas moeilijk als jij in je hoofd hebt gezet dat SEO zo moeilijk is dat jij het niet kunt begrijpen.

Yoast SEO voor beginners

SEO voor beginners

2018 Yoast SEO voor beginners is een gratis cursus voor SEO-beginners. Ik was niet meer helemaal een beginner toen ik deze cursus volgde, maar ik kreeg ‘m zomaar toegestuurd en dat was een verleiding die ik niet kon weerstaan. Dit was een leuke cursus voor beginners. Alles eenvoudig en goed te begrijpen. En juist dat is zo belangrijk voor beginners, want anders raak je ontmoedigd en dan stop je ermee.

yoast technische seo 1

Yoast Technische SEO-1

2018 Yoast Technische SEO 1 was een verhelderende cursus waarin veel van mijn vragen beantwoord werden. Want er waren een heleboel vragen waar ik al tijden mee rondliep en waar ik de antwoorden niet op kon vinden. Maar in deze cursus wel. Ik kreeg de antwoorden op een presenteerblaadje aangeboden waardoor er ineens een heleboel kwartjes vielen. Ik ben erg blij dat ik deze cursus gevolgd heb.

yoast basis seo

Yoast basis SEO

2017 Yoast basis SEO gaat over alle aspecten van SEO op om het even welk type website. En dat is pittig en heel veel! Met “alle aspecten” bedoel ik dat in cursus ook aandacht geschonken is aan de opbouw en de structuur van teksten, gebruiksvriendelijkheid, conversie, zoekwoordenonderzoek en een klein beetje technische SEO. Plus aan wat gebruikersvriendelijkheid en conversie te maken hebben met SEO.

kgom gecertificeerd

Zoekmachines bieden gouden kansen

2012 + 2014 Zoekmachines bieden gouden kansen voor ondernemers. Want mensen die zoekmachines gebruiken zijn actief op zoek naar een oplossing voor een probleem, een uitdaging of een kans. Ze hebben dus zelf al bedacht dat ze op zoek moeten gaan. Hoe fijn is het dan als jij de oplossing hebt en dan ook nog […]

Kwalificaties en leren

Naar mijn idee begint alles met leren en dus ook met kwalificaties. Je kunt natuurlijk ook jezelf alles leren, maar dan ben je het wiel opnieuw aan het uitvinden en het wiel is al eens uitgevonden. Ik vind dat ik mijn tijd beter kan besteden.

Ik weet dat er ook een heleboel mensen zijn die ongekwalificeerd je website wel even voor je willen optimaliseren. Let dan goed op dat ze zich wel houden aan de richtlijnen voor webmasters, want anders helpen ze je van de wal in de sloot. Dat is voor jou heel lastig te zien, want jij ervaart dat je website het ineens uitstekend doet. En dat is dan ook zo. Maar wat jij dan niet weet, is dat je website beslist gaat kelderen en dan is de schade al gedaan. Deze schade is bijzonder lastig te herstellen. Pas dus een beetje op je tellen en wees waakzaam voor garanties.

Recensies

Naast kwalificaties van gerenommeerde bedrijven zijn recensies ook belangrijk. Ervaringen van mensen die mij hebben ingehuurd.


Judith de Vries

Ik heb ook een profiel op LinkedIn natuurlijk. Mijn profiel vind je hier.

Scroll naar boven