site audit hoe gezond is je website

Site Audit: hoe gezond is je website?

Site Audit laten doen

Een Site Audit is een check naar de gezondheid van je website. Die check kun je op twee manieren gebruiken:

Informatief: hoe gezond is je website?

Alleerst krijg je hier informatie door. Je site krijgt een score tussen 1 en 100. 100 is supergezond en 1 is doodziek. Hierdoor kun je heel snel zien of het de moeite waard is om te gaan werken aan je site.

Hier zie je een resultaat van 24 punten van 100 punten, er is hier dus veel te winnen en dan is het zeker de moeite waard om te investeren in SEO.

In de kopafbeelding zie je een resultaat van dezelfde site: 377 kritieke punten en 3411 waarschuwingen. Dat is erg veel, waardoor het voor deze site beslist interessant is om ‘m te gaan optimaliseren.

Beslissing nemen

En juist als je overweegt om de SEO van je site uit te besteden, is het interessant om eerst een Site Audit te laten doen, want juist moet je weten of het jou de moeite waard is. Dit is de tweede manier waarop je een Site Audit naar de gezondheid van je site kunt gebruiken.

Wat krijg je bij een Site Audit

Je krijgt een beknopt rapport van me met daarin wat er zoal niet in orde is. Hier zie je stukje van zo’n rapport, het total rapport is een pdf van ongeveer 3 pagina’s. Tenzij er niets aan de hand is, dan is je rapport natuurlijk veel kleiner.

site audit wat je krijgt

Kosten van een Site Audit

De kosten van een Site Audit zijn slechts 25 euro excl. btw. En als blijkt dat de gezondheid van je site ellendig genoeg is om SEO aan me uit te willen besteden, dan krijg je dit bedrag weer terug. Ik breng het in mindering op de eerste factuur die je van krijgt als je SEO gaat uitbesteden.

En als je SEO niet wilt uitbesteden?

Als je SEO niet wilt uitbesteden dan heb je gewoon inzicht in hoe je er voor staat. De interpretatie van het rapport is natuurlijk niet zo eenvoudig als je geen kennis van SEO hebt en ik ga het niet uitleggen, want dat zou een uitgebreide SEO cursus worden.

Maar uitleg heb je ook niet echt nodig als je gewoon wilt weten of je site gezond is of niet. Want zeg nou zelf: heb je niet genoeg informatie als je weet dat je site een score heeft van 24 punten van 100? Weet niet genoeg als je ziet dat je site 377 kritieke problemen heeft en 3411 waarschuwingen? Dat lijkt me genoeg om te kunnen beslissen of je er iets aan moet doen.

Scroll naar boven