Verweesde content

verweesde content

Bijgewerkt op 8 november 2023

Verweesde content is inhoud die geen enkele inkomende link heeft. Het is de tegenhanger van cornerstone content. Alle blogposts en alle pagina’s hebben een inkomende link nodig vanaf een andere pagina of blogpost. Het maakt hierbij niet uit of de andere pagina op je eigen website staat of dat hij staat op de website van een ander.

Maar het is natuurlijk wel zo dat jij de regie hebt over de links die je plaatst op je eigen website. En wat andere website doet, daar heb jij niets over te zeggen. En een link die een andere website vandaag plaatst naar jouw website, kan hij morgen weer weghalen.

Om daar allemaal geen last van te hebben, is het wijsheid om zelf de regie te nemen en te zorgen dat al je pagina’s en al je blogposts een link krijgen vanaf een andere pagina of blogpost. Want dan zit je altijd goed. Zorg dat je website geen weeshuis is.

Hulpmiddelen

Er zijn hulpmiddelen beschikbaar die je helpen te voorkomen dat je website een weeshuis wordt. Bijvoorbeeld de Premium plugin van Yoast. Deze plugin vertelt je o.a. boven je artikelen hoeveel artikelen verweesd zijn.

Dat getal is aanklikbaar en dan kun je naar het artikel gaan. Daar heb je natuurlijk niet zoveel aan, want je moet naar een ander artikel om er iets aan te doen. Maar in deze plugin heb je ook een workout die helpt je om direct iets te doen aan je verweesde content.

Maar er zijn ook andere oplossingen zoals plugins die automatisch interne links plaatsen. Dan heb je natuurlijk minder controle dan wanneer je die links handmatig plaatst. En je kunt ook een lijst bijhouden in Excel.

Verweesde content

Wat is verweesde content

Verweesde content zijn pagina’s en blogposts die geen enkele inkomende link hebben.

Je moet iets doen aan verweesde content omdat pagina’s en blogposts zonder inkomende links niet kunnen ranken.

Wat is ranking

Ranking betekent “positie in rangorde”. Als het om SEO gaat betekent het de positie van een webpagina in de zoekresultaten. Dat is geen stabiele positie, want Google geeft persoonlijke zoekresultaten. Dus als jij zoekt, dan kan een website hoger in de ranking staan dan wanneer ik zoek. Andersom kan natuurlijk ook.

Pagina’s en blogposts zonder inkomende links zijn alsof er een paar dorpjes zijn waar geen enkele weg naartoe is. Dan kunnen mensen er niet komen en als mensen er niet kunnen komen, dan komen zoekmachines er ook niet. Dus als jij pagina’s of blogposts hebt zonder inkomende links vanaf je eigen website, dan weet je nu wat je te doen staat.

Over de auteur

Scroll naar boven